donderdag 8 februari 2018

Vanille Cake (KHB)

100 gram amandelmeel =6.0 khd
100 gram speltmeel = 69,6 khd
175 gram roomboter = 0,2 khd
150 gram nep suiker= 0,0 khd
TL vanille aroma = 0.0 khd
4 eieren = 2,2 khd
10 gr wijnst bakpoeder = 4,4 khd
snufje zout = 0,0 khd

totaal = 82,4 khd

Gedeeld door 12 plakjes is 6,97 khd per plakje.






Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijdt de boter in stukken en
doe samen met de suiker en de vanillesuiker
in een kom.
Mix het tot een romig mengsel.
Mix een voor een de eieren erdoor,
en meng het 1 minuut tot een glad en luchtig mengsel.
Voeg nu in porties het bakmeel erbij
en mix het beslag nog 2 minuten goed door.
Vet de cakevorm in en doe het beslag erin.
Bak de cake ongeveer 55 a 60 minuten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten